Тази заявка идва, въпреки че по-рано той призна, че  Страната

...
Тази заявка идва, въпреки че по-рано той призна, че  Страната
Коментари Харесай

Министър Христов: Опитите за подновяване на преговорите с „Газпром“ продължават

Тази поръчка идва, макар че по-рано той призна, че

 

„ Страната ни ще реши кои от препоръчаните ограничения на Съвета да поддържа откакто ги проучва в детайли “, разяснява още министърът на енергетиката. 

 

„ Това, което обсъждахме и подкрепихме, е мигновено да се вкарат ограничения за икономисване на електрическа енергия, които не изискват вложения и съществени организационни промени. Това е в това число в някакви късни часове да се изключва част от улично осветяване, да вземем за пример осветление на здания, т.е. ограничения, които множеството компании от частния бранш са ги правили през годините за усъвършенстване на разноски и облага. Сега тези неща да се внедрят и на национално равнище “, добави Христов.

 

Според него сметките за ток през отоплителния сезон ще бъдат търпими за семействата:

 

„ Цената за октомври за газа се чака да е доста по-ниска главно по отношение на това, че заработва интерконекторът. Ние сме в последния етап на договаряния с много източници на газ, разнообразни от „ Газпромекспорт “, където договаряме цени, които ще бъдат под тези на доставките от септември, които бяха контрактувани от предходното държавно управление. Така че за това съм мощен оптимист, че ще има доста понижаване цената на газа, в това число от месец октомври “, сподели още министърът на енергетиката.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР